nieuws

VPS gaat koepelgevangenis Breda exploiteren

Geen categorie

VPS Nederland (voorheen: FMT vastgoedbeheer), actief in beheer, beveiliging en onderhoud van leegstaande locaties, is per 1 december 2016 beheerder van de voormalige koepelgevangenis in Breda. Eigenaar van het terrein, het Rijksvastgoedbedrijf, heeft VPS geselecteerd om de locatie te beheren en de twaalf gebouwen op het terrein tijdelijk te verhuren.

Tot 1 december heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers een deel van het complex nog in gebruik. De asielzoekers hebben inmiddels de voormalige vrouwengevangenis verlaten. Het is de bedoeling dat de koepelgevangenis uiteindelijk te koop komt; waarschijnlijk is dat pas over twee jaar. Het Rijksvastgoedbedrijf is met de gemeente Breda in overleg over de uiteindelijke bestemming.

Het concept van VPS voor de tijdelijke invulling van het terrein, genaamd FutureDome, bestaat uit een mix van wonen, werken en welzijn. FutureDome staat voor een dynamische community die een bijdrage levert aan de toekomst van de stad Breda vanuit de pijlers educatie, cultuur & creativiteit, innovatie & duurzaamheid, sport & spel, zorg en stad & leefomgeving. De gebouwen op het terrein bieden ruimte aan huurders die vanuit hun professie en passie werken aan deze thema’s. 

 

Reageer op dit artikel