nieuws

Upper 5th Avenue New York duurste winkelstraat

Geen categorie

De Upper 5th Avenue in New York blijft de duurste winkelstraat ter wereld, net voor Causeway Bay in Hongkong. De Kalverstraat in Amsterdam staat in de ranglijst van duurste winkelstraten per land op de 17e plaats.

In het jaarlijkse rapport Main Streets Across the World worden 462 exclusieve winkelstraten van over de hele wereld gevolgd en gerangschikt op tophuurprijzen. Dit gebeurt op basis van eigen data van Cushman & Wakefield. Deze 28ste editie van het rapport geeft ook een rangschikking van de 71 duurste winkelstraten ter wereld ( duurste winkelstraat per land), de Kalverstraat in Amsterdam is in deze ranking gestegen van de 18e naar de 17e plaats. Uit het rapport blijkt verder dat 36 procent van alle geanalyseerde straten een stijging in de huurprijs registreerden.

Arjen Boesveldt, International Partner & Head of Retail Netherlands Cushman & Wakefield, zegt: ‘De impact van technologische ontwikkelingen in retail is groot en ontwikkelt zich snel. Wij zien dat steeds meer retailers ervoor kiezen hun fysieke winkels in combinatie met e-commerce en m-commerce aan te bieden in een totaalpakket. Dit leidt tot leading retailers in verschillende branches zoals H&M en Zara in fashion en bijvoorbeeld Snipes en JD Sports in sportsfashion. Daarnaast zijn er in toenemende mate ook retailers die van oorsprong een e-commerce bedrijf zijn, zoals Coolblue, die fysieke winkels openen. De lat wordt steeds hoger gelegd om een ultieme klantbeleving te realiseren.”

De Upper 5th Avenue, die voor het eerst sinds de financiële crisis een daling in de jaarhuur per vierkante meter beleefde, en Causeway Bay zijn beide meer dan twee keer zo duur als de topstraat in elk ander land. De Avenue des Champs Élysées in Parijs, waar de jaarhuur 13.255,20 euro per m2 is, komt op de derde plaats. De New Bond Street in Londen is vierde ( 12.433,60  euro per m2 per jaar) en Ginza in Tokio stijgt naar de vijfde plaats met een jaarhuur van 12.102,90  euro per m2 per. Myeongdong in Seoel, dat een positie omhoog klom naar de achtste plaats, was de enige andere stijger in de top tien.

De Avenue de Champs Élysées in Parijs behield de toppositie als duurste winkelstraat, ondanks een daling van het aantal toeristen en consumentenbestedingen die belangrijk zijn voor een gezonde retailsector. Vijf van de duurste winkelstraten in de EMEA-regio liggen in de Franse hoofdstad.

In het Verenigd Koninkrijk leidde de sterke vraag naar winkelunits in high streets in combinatie met het veelal beperkte aanbod tot een positieve huurprijsontwikkeling. Dit was vooral duidelijk te zien in Londen waar de huurprijsstijgingen tot de sterkste in heel EMEA behoorden. Retailers waren hier bereid extra te betalen om locaties te verkrijgen en te profiteren van de hoge passantenstromen. New Bond Street in Londen – de op een na duurste straat in EMEA – zag in de afgelopen 12 maanden een stijging van de huren met 14,3 procent. Dit werd nog overtroffen door Covent Garden met 31,6 procent in dezelfde periode, gevolgd door Sloane Street (27,3 procent

De Via Montenapoleone in Milaan noteerde dit jaar tot juni 20 procent groei en behield daarmee de derde positie op de EMEA-ranglijst. Dit bevestigt dat de stad aantrekkelijk blijft als retaillocatie, zowel voor de massamarkt als het luxe-segment.

Reageer op dit artikel