nieuws

Standvast Wonen verkoopt dure appartementen

Geen categorie

Corporatie Standvast Wonen in Nijmegen verkoopt de resterende achttien dure huurappartementen en 26 parkeerplaatsen in woongebouw De Aak aan de Draaiom in Nijmegen. Koper is Vastwas uit Nijmegen.

Standvast Wonen verkocht de huurappartementen omdat het beheren van woningen met een huurprijs boven de 900 euro niet tot haar kerntaak behoort. Esther Lamers, directeur-bestuurder Standvast Wonen: ‘Wij zijn er primair voor mensen die niet zelfstandig in hun woonbehoefte kunnen voorzien. Bijvoorbeeld mensen met een laag inkomen. Voor deze mensen beheren en verhuren wij sociale huurwoningen met een huur tot 711 euro.’

‘Maar we vinden een mix aan mensen en woningen belangrijk voor de vitaliteit van een wijk. Daarom beheren we ook woningen met een huur tot ongeveer 900 euro, tenzij marktpartijen dit oppakken. Het beheren van woningen met een hoge huurprijs is niet onze eerste taak maar die van marktpartijen. Daarom kiezen we er voor om deze appartementen te verkopen.’

Reageer op dit artikel