nieuws

Pilotproject Wet kwaliteitsborging viert hoogste punt

Geen categorie

Een groot project van Hercuton, onderdeel van het cluster Bedrijfshuisvesting van Janssen de Jong Groep, fungeert momenteel als pilot voor de aankomende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Op 24 november 2016 vond er op de bouwlocatie in aanwezigheid van minister Stef Blok een hoogstepuntviering plaats.

Het betreft de bouw van een distributiecentrum van 32.000 m2 op bedrijventerrein Dordtse Kil III in Dordrecht. Hercuton realiseert dit project als pilot in Gevolgklasse 2. Het project is inmiddels enkele maanden in uitvoering. Hans Smits, ceo van Janssen de Jong Groep, wethouder Jasper Mos van gemeente Dordrecht en minister Blok vertelden de gasten meer over de totstandkoming van het project, de samenwerking en de aankomende Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. 
In zijn speech benadrukt Hans Smits het belang van samenwerking, klanttevredenheid en kwaliteitsborging. Hij geeft aan dat het project in vele opzichten bijzonder is. Het wordt op risico gebouwd en fungeert als pilot voor het wetsvoorstel Kwaliteitsborging voor het bouwen. Het belangrijkste doel van deze pilot is het verwerven van inzicht. Hans Smits: ‘Het succes van dit pilotproject is mede te danken aan de samenwerking met de gemeente Dordrecht, ROM-D, medewerkers en anderen betrokkenen. De resultaten geven ons het vertrouwen dat we op de goede weg zijn en sterkt ons in de overtuiging dat de Wkb de bouwsector kan helpen de klanttevredenheid verder te verbeteren. We zijn er trots op dat klanten Hercuton al met een 8,1 waarderen.’

De ontwikkeling is in samenwerking met Glint Real Estate, Over Engh Vastgoed, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D) en Deal Drechtsteden tot stand gekomen. Cushman Wakefield is namens de belegger bij het project betrokken en is met verschillende potentiële huurders in gesprek.  

Reageer op dit artikel