nieuws

Paul Oortwijn nieuwe voorzitter CoreNet Benelux

Geen categorie

Paul Oortwijn, directeur Vastgoedbedrijf bij de gemeente Groningen, is benoemd als de nieuwe voorzitter van Corenet Global’s Benelux Chapter, onderdeel van de internationale vereniging van Corporate Real Estate professionals. Hij volgt Pieter Foekens, manager Vastgoed bij Royal FloraHolland, op.

Paul Oortwijn nieuwe voorzitter CoreNet Benelux

Oortwijn werd in 2011 lid van CoreNet met de intentie om bewustzijn te creëren voor de rol van de gebruikers in de vastgoedmarkt. In 2014 werd zijn inzet beloond met de prijs voor de  Corporate Real Estate Executive of the Year van de Beneluxtijdens de CoreNet Global Summit EMEA in Berlijn.

Hij is pas kort geleden gestart bij de gemeente Groningen en is momenteel verantwoordelijk voor een breed takenpakket op het gebied van vastgoed voor een zeer diverse portfolio, uiteenlopend van scholen, kantoren tot en met het stadhuis en het Groninger Museum. Hiervoor was hij directeur Vastgoed, Facility management en Operationele inkoop bij USG People en partner bij Cresa in Nederland.
Oortwijn heeft het voorzitterschap aanvaard tijdens het Benelux Chapter’s jaarlijkse Lagerhuis debat. Tijdens dit evenement, heette  aftredend voorzitter Foekens hem welkom: ‘Het is altijd moeilijk om na een periode van goede samenwerking de voorzittersfunctie over te dragen. Wat daarbij helpt is als er sprake is van gelijkgestemde kwaliteit en ambitie van een nieuwe voorzitter. Hij is een doorgewinterde corporate real estate manager en uitstekend in staat om samen met de andere bestuursleden de komende periode de Corenet Benelux Chapter verder te laten groeien.’
Bij het accepteren van deze benoeming heeft Oortwijn, in aanwezigheid van een publiek dat bestond uit senior corporate real estate professionals uit de regio, Foekens geprezen voor zijn harde werk en toewijding gedurende zijn twee jaar als voorzitter.
Het volgende evenement van de Benelux Chapter zal zijn op 18 januari 2017. Dit nieuwjaarsevenement zal plaatsvinden tijdens het congres Future for FM. Het onderwerp is deze keer De dialoog eindgebruikers – vastgoedaanbieders. 

 

Reageer op dit artikel