nieuws

Octo wint de Groene Baksteen 2016

Geen categorie

Startup Octo heeft de Groene Baksteen 2016 van JLL gewonnen. Octo is een softwareplatform dat relevante technische en financiële datastromen in een gebouw samenbrengt in dashboards voor eigenaar en gebruiker.

Octo wint de Groene Baksteen 2016

Co-founder Dirk Huibers van Octo noemt de prijs een ‘gigantische’ eer voor het bedrijf, dat 45 procent van de uitgebrachte stemmen verzamelde. ‘We gaan verder met onze missie om de vastgoedwereld slimmer te maken door real-time portfolio inzicht. Wij willen JLL bedanken dat zij start-ups dit geweldige podium bieden.’
Dit jaar koppelde JLL de Groene Baksteen aan de meest veelbelovende start-up binnen de vastgoedmarkt. Op deze manier wil JLL zijn waardering en erkenning uiten voor jonge ondernemingen die het verschil kunnen gaan maken binnen de sector. Naast Octo, nomineerde JLL Brickfund en Office App. Hiervoor heeft JLL nationale en internationale beleggers gevraagd om hun mening en er kon dit jaar tevens via een website publiekelijk gestemd worden op de drie genomineerden.
Head of Agency Offices Olaf Vogelaar van JLL noemt Octo een terechte winnaar. ‘Octo biedt een platform dat het werk van de eigenaar en gebruiker van vastgoed vergemakkelijkt. Hiermee speelt Octo tevens in op het groeiende belang van data en technologie om effectiever en efficiënter te werken.’
Octo heeft een lidmaatschap aangeboden gekregen van JLL for HomePlan ter waarde van 3.500 euro. JLL for HomePlan is een samenwerking waarbij wordt geïnvesteerd in een woningen voor de allerarmsten in Latijns Amerika en Zuidelijk Afrika.

In 2015 ging de Groene Baksteen naar ontwikkelaar Lingotto voor het project A’dam Toren. OVG won de onderscheiding in 2014 als meest duurzame ontwikkelaar, in 2013 ging Victory Advisors met die eer strijken.

Reageer op dit artikel