nieuws

Neprom: schok door vastgoedwereld

Geen categorie

Neprom heeft met ongeloof kennis genomen van de berichtgeving over mogelijke fraude door voormalig projectontwikkelaar Rudy Stroink. Mochten de aantijgingen kloppen, veroordeelt de vereniging van projectontwikkelaars dit gedrag scherp.

Neprom: schok door vastgoedwereld

Hoewel het veel te vroeg is om te kunnen beoordelen of er daadwerkelijk sprake is van omkoping, hecht Neprom er aan dergelijk gedrag scherp te veroordelen. Het Neprom-lidmaatschap van TCN, waarvan Rudy Stroink grootaandeelhouder was, is in 2012 beëindigd. Stroink was actief betrokken bij de vereniging, onder meer als bestuurslid. Het is ongelooflijk wrang dat zijn naam nu rechtstreeks in verband wordt gebracht met een omkoopschandaal.

Bart van Breukelen, voorzitter van Neprom, zegt in een reactie. ‘Het is te vroeg om een oordeel over deze zaak uit te spreken, aangezien op dit moment slechts sprake is van verdenkingen. Echter de ernst en gedetailleerdheid van de informatie in het FD veroorzaakt een schok in de vastgoedwereld en in het bijzonder binnen de Neprom gelederen, mede gezien zijn voormalig lidmaatschap van het Neprom-bestuur.’

‘Rudy Stroink, bekend om zijn eigenzinnige visie, oogstte bij vriend en vijand waardering voor zijn openheid en zijn persoonlijke gedrevenheid. Mochten de feiten waar blijken te zijn, dan veroordelen wij die zeer scherp. Dergelijk gedrag zou absoluut onaanvaardbaar zijn en heeft een negatieve uitstraling op de gehele sector. Neprom laat zich hierdoor niet ontmoedigen en blijft zich met kracht inzetten voor een integere vastgoedsector’

Neprom zegt integriteitsbeleid sinds jaar en dag tot een van haar speerpunten te hebben gemaakt. In de afgelopen jaren heeft zij met haar leden een groot aantal, vergaande maatregelen getroffen om het integer handelen in de sector te bevorderen. Ook was Neprom mede-initiatiefnemer van het Integriteit Overleg Vastgoedsector (IOV).

Daarin is ze samen met andere brancheverenigingen in het professionele vastgoed samenwerkte met de recentelijk opgeheven Nationale Regiegroep Aanpak Misbruik Vastgoed van de rijksoverheid. Het bestuur en Neprom-leden keuren niet-integer gedrag scherp af en leden die over de schreef gaan worden door de vereniging ter verantwoording geroepen. 

Reageer op dit artikel