nieuws

Hema wil flink uitbreiden in VK

Geen categorie

Warenmhuisketen Hema heeft deze week op het Eulon-station in Londen zijn zevende vestiging in het Verenigd Koninkrijk geopend. Topman Tjeerd Jegen zei bij de opening volgens The Telegraph dat hij binnen twee jaar streeft naar vijftien à twintig Britse winkels.

Hema wil flink uitbreiden in VK

De retailer is ‘toegewijd aan het Verenigd Koninkrijk’, liet Jegen weten, ondanks de volgens hem onzekere tijden. ‘We weten nog niet wat de gevolgen van Brexit zullen zijn.’ De Nederlander hoopt dat de handel tussen het Europese vasteland en Groot-Brittannië gewoon door kan gaan.

De keten opende twee jaar geleden zijn eerste twee winkels in Groot-Brittannië. Hema heeft sinds 2007 ook een Britse eigenaar, het private equityhuis Lion Capital. Het bedrijf liet eerder dit jaar al weten versneld in te zetten op internationale expansie, met ook onder meer nieuwe winkels in Frankrijk en Spanje.

Reageer op dit artikel