nieuws

APG en Meyer Bergman kopen outletcentra

Geen categorie

Via Outlets, a joint venture tussen APG, Meyer Bergman, Hammerson en Value Retail, heeft vier factory outletcentra gekocht van Irus European Retail Property Fund. De waarde bedraagt naar verluidt 587 miljoen euro.

APG en Meyer Bergman kopen outletcentra

Dat bericht Thomas Daily. Via Outlets telt twee Nederlandse partijen; pensioenbelegger APG en vastgoedinvesteerder Meyer Bergman. Het grootste belang (47 procent) is echter in handen van het Britse Hammerson. De joint venture heeft outletcentra gekocht in het Duitse Zweibrücken, in Porto, Sevilla en Wroclaw. Met 29.000 m2 is The Style Outlets in Zweibrücken het grootste het outletcentrum van Duitsland.

Ontwikkelaar van de outletcentra is het Spaanse Neinver. De Via Outlets-portefeuille omvat nu tien complexen ter waarde van 1,1 miljard euro. Verkoper Irus European Retail Property Fund is gedeeltelijk eigendom van Neinver. Neinver meldt op zijn eigen website overigens een flinke aankoop in een joint venture met het Amerikaanse TIAA. De Spaanse ontwikkelaar en –belegger heeft zeven outletcentra ter waarde van 700 miljoen euro gekocht van Irus European Retail Property Fund.

Het gaat om zes The Style Outlets-projecten van Neinver in de Madrid-regio (vier), bij Milaan en Bologna en om Factory Poznan in Polen. De bezettingsgraad bedraagt 98 procent. Na afronding van deze transactie in het eerste kwartaal van 2017 bezit de jv een portfolio van 1,2 miljard euro, aldus Neinver. Deze maand kondigde Neinver nog de bouwstart aan van Amsterdam The Style Outlets in Halfweg. (MvL)

Reageer op dit artikel