nieuws

Rabo Real Estate Finance besteedt taxaties uit

Geen categorie

Vastgoedfinancier Rabo Real Estate Finance zal het overgrote deel van de vastgoedtaxaties waarschijnlijk uitbesteden aan externe partijen. Hiermee zou de organisatie dezelfde keuze maken als eerder door ING Real Estate werd gedaan.

De omvangrijke interne taxatieafdeling van FGH Bank zal niet overgaan naar Rabo Real Estate Finance, vertelt Roel van de Bilt. De nieuwe organisatie zal daardoor voor het overgrote deel van de taxaties een beroep doen op externe taxateurs. De taxaties van vastgoed zullen wel worden aangestuurd door een zogeheten centrale taxatie-desk, waar een deel van de taxateurs van FGH Bank wordt geplaatst om vanuit die expertise te adviseren en zorg te dragen voor de coördinatie en de kwaliteitsbewaking, stelt Van de Bilt.
Wat deze keuze precies voor alle taxateurs bij FGH betekent, is nog niet duidelijk. ‘We hebben onlangs aan de betrokken medewerkers meegedeeld dat we verschillende opties uitwerken en overwegen. We gaan daarbij uiteraard met de nodige zorgvuldigheid te werk. We hebben het over onze eigen mensen, die jarenlang goed werk hebben geleverd.’
Cushman & Wakefield maakte in september 2016 bekend dat twaalf taxateurs van ING Real Estate naar de vastgoedadviseur overstapten, nadat de bank ervoor had gekozen taxaties voortaan uit te besteden. Bij ING bleven toen twee taxateurs in dienst om toe te zien op de kwaliteit van de externe taxaties.

Reageer op dit artikel