nieuws

KCAP ontwerpt tuinstad Hamburg

Geen categorie

KCAP Architects&Planners heeft een prijsvraag voor een tuinstad in Hamburg gewonnen met 2.200 woningen en 100.000 m2 kleinschalige industrie.

Het Nederlandse architectenbureau heeft de prijsvraag Fischbeker Reethen in Hamburg Harburg gewonnen met Kunst + Herbert. Het team is als winnaar gekozen uit een groep van zes internationale deelnemers in een prijsvraagproces met twee fases. Het gebied wordt ontwikkeld door de IBA Hamburg (Internationale Bouwtentoonstelling) tot een nieuw stadsgebied voor wonen en kleinschalige industrie.

Model van de ontwikkeling is de tuinstad van het 21e eeuw. In deze herinterpretatie van de tuinstad worden op het 70 hectare grote terrein aan de rand van Hamburg ongeveer 2.200 woningen, 100.000 m2 kleinschalige industrie en een grote diversiteit aan hoogwaardige landschapsruimten gepland.

Kees Christiaanse, partner van KCAP Architects&Planners: ‘De verbinding met het landschap is het uitgangspunt van ons ontwerp. Wij beschouwen de functiemenging als een kans voor de Fischbeker Reethen en als een model voor de ontwikkeling van de periferie van steden.’ Karen Pein, directeur IBA Hamburg GmbH: “In de Fischbeker Reethen realiseren wij nieuwe woon- en werkomgevingen. Het ontwerp van KCAP met Kunst + Herbert stelt nieuwe normen voor de tuinstad van de toekomst.’

Reageer op dit artikel