nieuws

Zeven nieuwe locaties Hudson’s Bay

Geen categorie

Hudson’s Bay Company heeft zeven nieuwe steden in Nederland bekendgemaakt, voor tien vestigingen van Hudson’s Bay en één Saks OFF 5th.

Zeven nieuwe locaties Hudson’s Bay

Het gaat om locaties in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. Eerder werd bekend dat Hudson’s Bay zich gaat vestigen in Amsterdam, Breda en Tilburg. Uiteindelijk wil het bedrijf in Nederland twintig nieuwe warenhuizen openen. De contracten voor de nieuwe locaties beslaan in totaal 141.800 m2. Hieronder een overzicht van de panden in de zeven steden.

HBC heeft drie huurovereenkomsten gesloten met ASR Vastgoed Vermogensbeheer voor Utrechtsestraat 25-37 in Amersfoort, Grote Houtstraat 70 in Haarlem en Aalmarkt 22 in Leiden.

Amersfoort, Utrechtsestraat 25-37. Amersfoort heeft een historische binnenstad met een diversiteit aan winkels. Het gebouw dateert uit 1934 en heeft een opvallende lichtkoepel en een trappartij met ingangen aan de Utrechtsestraat en het Sint Jorisplein. Het warenhuis ligt aan de drukste A1 winkelstraat van Amersfoort. Het Sint Jorisplein is een bronpunt met een parkeergarage met 460 plaatsen. Het gebouw wordt gerenoveerd voordat Hudson’s Bay zijn warenhuis van 11.000 m2 opent.

Haarlem, Grote Houtstraat 70. Haarlem is een winkel- en woonstad met levendige horeca. Het historische warenhuis van ongeveer 17.000 m2 ligt centraal aan de Grote Houtstraat, nabij de Gedempte Oude Gracht en de Gierstraat. Het gebouw wordt gerenoveerd.

Leiden, Aalmarkt 22. Dit warenhuis van 12.500 m2 in de binnenstad van Leiden tussen de Aalmarkt en de Breestraat, is in 1930 gebouwd en in 2014 volledig gerenoveerd. Hudson’s Bay is een belangrijke huurder (anchor tenant). De kelder is voorzien van een openbare fietsenstalling met 880 plaatsen en is gratis te gebruiken. Het naastgelegen winkelproject Catharinasteeg zal in 2017 worden opgeleverd.

Den Haag, Grote Marktstraat 48-50, Spuistraat 3-5. Het door Berlage ontworpen gebouw ligt in het hart van het A1-winkelgebied in Den Haag met entrees aan zowel de Grote Marktstraat als de Spuistraat. Het gebouw wordt momenteel door IEF Capital volledig gerenoveerd en zal in de nieuwe situatie vijf winkelunits huisvesten waarvan Hudson’s Bay, met een winkel van 18.500 m2, de grootste huurder zal zijn.

Den Bosch, Schapenmarkt 2-4. HBC heeft een huurovereenkomst gesloten met Metroprop voor Schapenmarkt 2-4. Het gebouw staat op de lijst van historische monumenten en vormt een geheel met de gebogen straat. Het ligt naast het gemeentehuis en vanaf het dak heeft de bezoeker uitzicht op de Sint-Jans Kathedraal. Het gebouw wordt getransformeerd in een Hudson’s Bay-winkel van 9,300 m2 met directe doorgangen naar de belangrijkste winkelstraten van Den Bosch.

HBC heeft langetermijnhuurovereenkomsten gesloten met CBRE Global Investors voor Pensmarkt 8 in Den Bosch en Nieuwstraat 51-53/Spiegelstraat 17 in Zwolle.

Den Bosch, Pensmarkt 8. De Pensmarkt ligt centraal in het midden van het historische centrum van Den Bosch, tegenover de Schapenmarkt. Deze unit van 1.600 m2 vormt dan ook een onderdeel van de Hudson’s Bay op de Schapenmarkt 2-4.

Zwolle, Nieuwstraat 51-53/Spiegelstraat 17. Winkelruimte in Zwolle is schaars. In de komende anderhalf jaar komt een aantal internationale retailers naar Zwolle. De winkel meet 12.000 m2.

Enschede, H.J. van Heekplein 85. De toekomstige Hudson’s Bay winkel van 9.900 m2 wordt gevestigd in het winkelhart van Enschede aan het H.J. van Heekplein. De ondergrondse parkeergarage maakt het Van Heekplein het belangrijkste bronpunt. Eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance zal het gebouw aanpassen om de winkelformule Hudson’s Bay optimaal te kunnen huisvesten.

In mei maakte HBC al bekend warenhuizen te vestigen in de gebouwen De Vleeshal (Sint Pietershalsteeg 3) en aan Rokin 21 en 49 (eigendom van de Ivy Group) in Amsterdam, in winkelcentrum De Barones in Breda en aan de Heuvelstraat 33 in het centrum van Tilburg. De eerste winkel van HBC’s dicountformule Saks Off 5th opent zijn deuren in de Kalvertoren aan de Kalverstraat in Amsterdam, eigendom van de Kroonenberg Groep.

Het portfolio van HBC omvat tien formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met wereldwijd meer dan 460 vestigingen en 66.000 medewerkers. In Noord Amerika behoren Hudson’s Bay, Lord & Taylor, Saks Fifth Avenue, Gilt, en Saks OFF 5TH, samen met Find @ Lord & Taylor en Home Outfitters tot de leidende ketens van HBC. In Europa behoren Galeria Kaufhof Galeria INNO en Sportarena tot HBC. HBC heeft significante investeringen in vastgoed joint ventures. Met Simon Property Group Inc. heeft HBC de HBS Global Properties Joint Venture, die vastgoed in bezit heeft in de Verenigde Staten en in Duitsland. In Canada werkt HBC met RioCan Real Estate Investment Trust samen in de RioCan-HBC Joint Venture.

Reageer op dit artikel