nieuws

V&D krijgt huurkorting warenhuis Hengelo

Geen categorie

Mondia Investment moet toch de eenmalige huurkorting geven aan V&D, dat een warenhuis in Hengelo huurt. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op 22 december bepaald.

V&D krijgt huurkorting warenhuis Hengelo

V&D bereikte begin februari overeenstemming met bijna alle verhuurders over een eenmalige huurkorting van in totaal ongeveer 23 miljoen euro. Het bedrag vertegenwoordigt bij benadering vijf maanden huur. Enkele particuliere beleggers zoals Mondia en Metroprop weigerden akkoord te gaan en stapten naar de rechter. De rechtbank Overijssel oordeelde dat Mondia recht had op de volledige huursom. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft dat vonnis echter vernietigd, waardoor Mondia de huurkorting alsnog moet terugbetalen.

Ook Metroprop, eigenaar van V&D-warenhuizen in Heerlen, Sittard en Den Bosch, werd destijds in het gelijk gesteld. V&D maakte de huursom daarop ‘onder protest’ over naar de winkelbelegger. Bovendien liet V&D destijds weten tegen dit besluit beroep aan te tekenen. Metroprop-directeur Jos van de Mortel laat weten dat V&D niet in hoger beroep is gegaan. ‘V&D heeft de volledige huur netjes betaald en daar is het bij gebleven.’

Overigens zou V&D dit jaar opnieuw op een groot verlies afkoersen. RTLZ wist op basis van interne stukken te melden dat V&D over 2015 tientallen miljoenen euro’s verlies boekt, ondanks de forse besparingen op huur- en loonkosten. Een V&D-woordvoerder bevestigt dat de keten dit jaar verlieslatend is, zonder vermelding van cijfers. Overigens liet V&D-topman John van der Ent dit voorjaar al weten dat V&D dit jaar nog verlies zal maken. Hij denkt dat V&D in 2016 het break-evenpunt bereikt en in 2017 weer winstgevend is.

Reageer op dit artikel