nieuws

Medewerkers DTZ Zadelhoff op non-actief bij RICS

Geen categorie

Medewerkers DTZ Zadelhoff op non-actief bij RICS

Medewerkers van DTZ Zadelhoff met een functie bij RICS staan daar langs de kant voor de duur van het onderzoek naar de taxatie voor Klaas Hummel.

Dat meldt RICS in een persverklaring. De maatregel heeft als doel ‘om alle schijn van belangenverstrengeling te vermijden.’ Het gaat om medewerkers van DTZ Zadelhoff die bij RICS zitting hebben in commissies en werkgroepen of actief zijn als assessor of counselor. ‘Het bestuur van de RICS veroorlooft zich geen oordeel over deze zaak, maar heeft – overeenkomstig de professionele en ethische standaarden van RICS – melding van deze zaak gedaan aan het bureau van RICS in Brussel.’

Aanleiding is de verdenking van taxatiefraude waar het Financieele Dagblad 3 december over berichtte. Volgens de erven-Endstra en de Fiod lagen opmerkelijke waarderingsoverwegingen ten grondslag aan de taxatie door DTZ Zadelhoff van Go Planet in 2007. De erven van Willem Endstra, voormalige mede-eigenaren van de vennootschap die eigenaar was van Go Planet, zouden zo voor miljoenen euro’s zijn benadeeld.

Reageer op dit artikel