nieuws

Jan ten Hoopen vertrekt bij Keurmerk Leegstandbeheer

Geen categorie

Jan ten Hoopen beëindigt per 1 januari 2016 het voorzitterschap van het Keurmerk Leegstandbeheer.

Jan ten Hoopen vertrekt bij Keurmerk Leegstandbeheer

Hij vervulde deze functie sinds 2012. ‘Met het vaststellen van een klachtenregeling in 2015 en toetredingsprotocol dat vanaf 1 januari 2016 geldt is de opbouw van hét keurmerk voor de Leegstandsector afgerond. Ik vind diezelfde datum een mooi moment om het voorzitterschap van het bestuur over te dragen.’

Ten Hoopen werd voorzitter van de stichting Keurmerk Leegstandbeheer in 2012. Daarvoor was hij als Kamerlid van het CDA mede-initiatiefnemer van de wet Kraken en Leegstand, die in 2010 door de Kamer werd aangenomen. ‘Toen wij in de Kamer bezig waren met de behandeling van het wetsvoorstel Kraken en Leegstand reageerden de professionele leegstandbeheerders met de oprichting van het Keurmerk. Het was een eer daarna het voorzitterschap van de stichting te bekleden.’

Reageer op dit artikel