nieuws

Mall of Scandinavia in Stockholm kostte 640 miljoen

Geen categorie

Mall of Scandinavia in Stockholm kostte 640 miljoen

Unibail-Rodamco heeft in de Zweedse hoofdstad Stockholm Mall of Scandinavia geopend. Het winkelcentrum van ruim 101.000 m2 vergde een investering van 640 miljoen euro.

Het is het grootste winkelcentrum van Zweden. Het megawinkelcentrum telt een parkeergarage met 3.700 plaatsen en 224 winkels en leisure-units. Daaronder veertien merken die hun entree maken op de Zweedse retailmarkt. Dat zijn onder andere Pull&Bear, Intimissimi, Disney en Lego. Andere grote huurders zijn Michael Kors, Victoria’s Secret, & Other Stories, COS, River Island, Tommy Hilfiger en Zara. Het complex heeft ook een dining plaza met restaurants van onder meer Indian Garden, Mangiardino, Vapiano en Caliente en een multiplex-bioscoop met vijftien zalen.

Voor Unibail-Rodamco vertegenwoordigt Mall of Scandinavia de toekomst van het winkelen. Zo heeft Mall of Scandinavia de nieuwste technologische trends geïncorporeerd met een click & collect lounge, een smart map, een app en op de eigen website een click & eat-functie. Ook omvat het complex een zogeheten designer gallery met exclusieve designermerken, pioniers uit de pop-up-markt, een lounge-area en tal van diensten waaronder een team van winkeladviseurs.

Het winkelcentrum is gerealiseerd in de opkomende wijk Solna op zeven minuten van het centrum van Stockholm. Binnen dertig autominuten telt het verzorgingsgebied bijna 1,6 miljoen inwoners. Op 1,5 uur rijden wordt een derde van de Zweedse bevolking bereikt. Het maakt deel uit van een groter complex waartoe ook een hotel, kantoren en woningen behoren.

Reageer op dit artikel