nieuws

‘Voorlopig’ groen licht ACM voor overname BAS

Geen categorie

‘Voorlopig’ groen licht ACM voor overname BAS

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is onder voorbehoud akkoord met de overname van BAS Group door Relevant Holdings. Relevant wil snel investeren in de winkelformules wegens acute betalingsproblemen bij BAS.

Dat maakt de ACM op 20 oktober bekend. De ACM stelt dat een snelle overname van belang is voor de continuïteit van de bedrijfsvoering van de winkels van Dixons, MyCom en iCentre. Doorgaans is het verboden om een overname binnen vier weken na melding tot stand te brengen. Vanwege de financiële situatie van BAS Group heeft de ACM sneller beslist over de overname. Wel moet de ACM nog bepalen of de overname op mededingingsbezwaren stuit. Is dat het geval, dan kan de toezichthouder er alsnog een streep door zetten.

De nieuwe eigenaar zegt te maken te hebben met verzekeraars die de kredietlimieten hebben verlaagd en weigerachtige leveranciers. Bovendien wilden de banken geen nieuwe kredieten verstrekken omdat BAS Group de bankconvenanten heeft geschonden. Ook stelt de investeerder dat er snel onderhandeld moet worden over nieuwe huurcontracten, zodat verhuurders de overeenkomsten niet opzeggen. Relevant Holdings neemt ongeveer de helft van de winkels van BAS-formules iCentre, Dixons en MyCom over.

Reageer op dit artikel