nieuws

Santander wil investeren in Spaanse ‘bad bank’

Geen categorie

Santander, de grootste bank van Spanje, bereidt een investering voor in de zogeheten ‘bad bank’ met slechte vastgoedleningen, Sareb. BBVA,de tweede bank van Spanje, en Sabadell overwegen dat ook te doen, meldt persbureau Reuters.

Santander wil investeren in Spaanse ‘bad bank’

Het apart zetten van slechte vastgoedleningen aan woningontwikkelaars en -eigenaren is een vereiste voor Spanje om 100 miljard aan Europese noodsteun te ontvangen.

De bad bank zou maximaal 90 miljard aan slechte leningen op de balans krijgen. Voor de bad bank is eind december een vermogen nodig van 3,9 miljard euro, waarvan 55 procent voor rekening komt van private partijen. De Spaanse overheid neemt dan de rest voor haar rekening. Het vermogen van de bank kan oplopen tot 5 miljard euro als de initiatiefnemers erin slagen om ook andere banken over de streep te trekken. Daarnaast moet het vehikel worden gefinancierd met door de overheid gegarandeerde obligaties.

Reageer op dit artikel