nieuws

‘Faillissementen stabiliseren in 2014’

Geen categorie

Dit jaar zullen er ongeveer 9.500 bedrijven failliet gaan in Nederland, ongeveer evenveel als vorig jaar. Daarmee is voor het eerst sinds het begin van de crisis in 2008 sprake van stabilisatie.

Dat meldde kredietverzekeraar Euler Hermes dinsdag op basis van onderzoek. In 2013 nam het aantal faillissementen nog met 10 procent toe. In 2012 was de toename zelfs 21 procent. Dat er dit jaar niet nog meer bedrijven over de kop gaan, komt volgens Euler Hermes vooral door de groei van de export in Europa. Toch krijgen door de achterblijvende binnenlandse vraag bedrijven in de bouw, dienstensector en handel het opnieuw zwaar. In Europees perspectief valt de stabilisatie van het aantal faillissementen tegen. Zo daalt het aantal faillissementen juist in de ons omringende landen: Duitsland (6 procent), het Verenigd Koninkrijk (5 procent) en Ierland (8 procent).

Reageer op dit artikel