nieuws

Beste jaar sinds 2006 voor Britse woningmarkt

Geen categorie

De gemiddelde prijs van een koopwoning in Groot-Brittannië is in december met 1,4 procent gestegen tot 175.826 pond (ruim 212.000 euro), het hoogste niveau sinds april 2008. Dat blijkt uit cijfers die de hypotheekbank Nationwide Building Society vrijdag heeft gepubliceerd.

Beste jaar sinds 2006 voor Britse woningmarkt

Hoewel de woningprijzen nog altijd 5 procent onder hun piekniveau van eind 2007 liggen, gaat 2013 met een gemiddelde prijsstijging van ruim 8 procent de boeken in als het beste jaar voor de Britse woningmarkt sinds 2006. De vraag naar woningen stijgt door de aantrekkende economie. Ook is het gemakkelijker geworden om een hypotheek te krijgen.

Desondanks ligt het aantal woningverkopen nog altijd ongeveer een kwart onder het niveau van voor de crisis. De nieuwbouw blijft echter nog veel verder achter. Er worden nog altijd bijna de helft minder nieuwe woningen opgeleverd dan in 2007. De vraag herstelt dus sneller dan het aanbod en dat drijft de prijzen op.

Reageer op dit artikel