nieuws

Woningprijzen bijna 5 procent gedaald

Geen categorie

De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn vorige maand met 4,7 procent gedaald vergeleken met november vorig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag (20 december) bekendgemaakt.

Woningprijzen bijna 5 procent gedaald

De prijsdaling vergeleken met een jaar eerder is iets groter dan in de voorgaande maand, toen bestaande koopwoningen 4 procent goedkoper waren. De huizenprijzen liggen nu op hetzelfde niveau als eind 2002. Vergeleken met augustus 2008, toen de huizenprijzen een piek bereikten, bedraagt de prijsdaling 20,5 procent.

Eerder deze week werd al bekend dat de verkoop van woningen in november met 7,6 procent is gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster registreerde 10.576 verkochte woningen, tegen 9833 een jaar eerder. In de eerste elf maanden van dit jaar wisselden 94.631 woningen van eigenaar, een daling van 5,3 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. ‘De afgelopen vijf maanden echter is het aantal transacties wel steeds hoger dan een jaar eerder’, stelt het CBS.

Reageer op dit artikel