nieuws

Voormalig Lucent-pand heet nu ‘Lumen’

Geen categorie

‘Lumen’ is de nieuwe naam van het voormalige Lucent-pand op de hoek Botterstraat/Havenstraat in Huizen. Wethouder Petra van Hartskamp onthulde de nieuwe naam van het kantorencomplex dinsdagmiddag.

Voormalig Lucent-pand heet nu ‘Lumen’

Eigenaar Mainport Park kocht het pand ter grootte van 10.000 m2 in 2003 van Lucent. Inmiddels is een facelift uitgevoerd ter waarde van 1 miljoen euro. Het parkeerterrein werd opnieuw omheind, er kwam een buitenterras voor huurders, de centrale hal is gemoderniseerd en de kleuren binnen werden aangepast. Volgens beheerder Rob Otto en de huidige huurders was het pand aan een nieuwe naam toe. Het heette eerst De Burcht.

Het gebouw is voor tweederde bezet door grote gebruikers als Vivium Zorggroep, Thuiszorg Gooi en Vechtstreek Services, RIBW en Zig Websoftware. De overige 3.000 m2, waarvan 2.000 m2 volgens het flexibele kantorenconcept, is nog te huur. De centrale hal is voorzien van losse werkplekken. Wie een eigen kantoor wil, kan op de onderste verdiepingen terecht. De kamers zijn met en zonder meubilair te huur, in diverse stijlen. Zo is er een ‘directiekamer’ van mahoniehout.

Reageer op dit artikel