nieuws

TNO wil hoofdkantoor naar Den Haag verhuizen

Geen categorie

De medewerkers van het hoofdkantoor van TNO aan de Schoemakerstraat en van de vestiging aan het Brassersplein in Delft zullen per 1 januari 2015 verhuizen naar kantorencomplex New Babylon in Den Haag, een ontwikkeling van Fortress en SNS Property Finance. De locatie van 9.500 m2 omvat zo’n 500 (flex)werkplekken. De raad van bestuur van TNO heeft vandaag een voorgenomen besluit voor advies voorgelegd aan de ondernemingsraad.

TNO wil hoofdkantoor naar Den Haag verhuizen

Het samenvoegen van de beide vestigingen, waarvan de huurovereenkomst afloopt, zal meer mogelijkheden bieden voor het zogenoemde nieuwe werken, stelt TNO. De nieuwe locatie is ook beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Dit waren belangrijke criteria bij het zoeken naar een nieuwe locatie. Daarnaast levert het een aanmerkelijke besparing op in huisvestingskosten. Al eerder zette TNO het samenvoegen van de locatie Hoofddorp en een in Leiden in gang naar een nieuwe locatie in Leiden.

Met het vertrek naar Den Haag komt een eind aan de 25 jaar dat de hoofdvestiging van TNO in Delft was gevestigd. Al eerder, van 1932 tot 1991, had TNO haar hoofdkantoor in Den Haag. TNO blijft met vijf vestigingen prominent aanwezig in kennisstad Delft.

Reageer op dit artikel