nieuws

Prijzen onroerendgoeddiensten blijven dalen

Geen categorie

De malaise op de onroerendgoedmarkt is terug te zien in de prijsontwikkeling van de dienstverlening die hiermee samenhangt. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Prijzen onroerendgoeddiensten blijven dalen

Makelaars en taxateurs hebben de afgelopen vijf kwartalen het meest last gehad van de malaise op de onroerendgoedmarkt. Hun prijzen daalden met gemiddeld 5,2 procent op jaarbasis. De prijzen van de onroerendgoedpraktijk van notarissen daalden met 3,5 procent. In deze branche is de prijsontwikkeling nu ruim twee jaar negatief. Ook de prijzen van architecten daalden in het derde kwartaal opnieuw. De daling was met 3,2 procent iets sterker dan in de voorgaande twee kwartalen, toen die 3 procent bedroeg. De prijzen van architecten dalen al onafgebroken sinds het tweede kwartaal van 2009.

Reageer op dit artikel