nieuws

ING: aantal faillissementen daalt in 2014

Geen categorie

Per saldo zal het aantal faillissementen dit jaar naar verwachting uitkomen op een piek van 9.400 (+9 procent). Met de recessie achter de rug en lichte economische groei in het verschiet, daalt het verwachte aantal faillissementen volgend jaar bescheiden tot 9.000. Dat meldt de ING.

ING: aantal faillissementen daalt in 2014

Na een stijging van ruim twee jaar, tekent zich in het najaar van 2013 een stabilisatie af volgens de bank. In de eerste tien maanden van het jaar nam het aantal faillissementen met 11 procent toe tot bijna 8.100. In september en oktober steeg dit aantal echter nog slechts marginaal. Terwijl het aantal faillissementen piekt naar 9.400 dit jaar, groeit het aantal bedrijven ook gestaag door. Wordt hiermee rekening gehouden, dan is het faillissementspercentage dit jaar vergelijkbaar met 2009, maar niet hoger. Dit betekent dat het faillissementsrisico in 2013 geen nieuw hoogtepunt bereikt.

Op sectorniveau zijn de industrie en de groothandel voorlopers in de faillissementsontwikkeling. Deze sectoren hadden de piek het afgelopen jaar al achter de rug. In de zakelijke dienstverlening, bouw, transport en detailhandel bereikt het faillissementspercentage nog het hoogste punt van de afgelopen jaren.

Reageer op dit artikel