nieuws

Homburg ontwikkelaar van ingestorte supermarkt Riga

Geen categorie

Vastgoedondernemer Richard Homburg blijkt de ontwikkelaar te zijn van het ingestorte supermarktcomplex in de Letse hoofdstad Riga. Dat blijkt uit berichtgeving in de Canadese krant The Chronicle Herald, waaruit Quote op 3 december citeerde. Op 21 november kwamen 54 mensen om het leven toen het dak van het complex het begaf.

Homburg ontwikkelaar van ingestorte supermarkt Riga

Homburg is geen eigenaar meer van de supermarkt, blijkt uit het bericht in The Herald. Ontwikkeldochter Homburg Valda verkocht de supermarkt ruim een jaar geleden aan supermarktconcern Maxima. In een interview met de Canadese krant stelt Homburg dat hij niet verantwoordelijk is voor de instorting. De supermarkt is volgens hem gebouwd naar een degelijk ontwerp van de architect. Bij de bouw is volgens hem ‘absoluut niet’ bezuinigd op kwaliteit of veiligheid.

De instorting is een raadsel voor Homburg, ook omdat op dag van de ramp slechts 30 procent van de maximale draagcapaciteit van het dak werd benut. Op 1 november vond er bovendien nog een bouwinspectie plaats. Wel heeft Homburg naar eigen zeggen slapeloze nachten van de ramp. ‘Zoveel mensen hebben dierbaren verloren. Een driejarig meisje heeft haar vader en moeder verloren.’ Homburg Valda heeft plannen om naast de supermarkt ook een woontoren met 134 appartementen te bouwen.

Reageer op dit artikel