nieuws

Hilton wil keten voor jonge en rijke reiziger

Geen categorie

Hilton wil in 2014 een nieuwe hotelketen introduceren voor welvarende jongere reizigers. Het nieuwe merk moet in het teken staan van stijl en design, zo schreef The Wall Street Journal vrijdag.

Hilton verkent momenteel plannen om een boutique hotel of lifestylemerk op de markt te brengen. Hiermee wil de onderneming concurreren met de W-hotels van Starwood Hotels & Resorts en de Edition hotels van Marriott International. Vanaf deze week kan er op Wall Street gehandeld worden in aandelen Hilton. De aandelen bleken in trek bij beleggers en stegen op de eerste dagen na de introductie flink in waarde. Naast hotels onder eigen naam bezit Hilton luxeketens als Hampton Inn, Waldorf Astoria en Conrad. De hotelketen heeft nu een marktwaarde van rond de 21 miljard dollar. Starwood en Marriott zijn beiden rond de 14 miljard dollar waard.

Vijf jaar geleden was Hilton al bezig met het ontwerp van een keten van lifestyle-hotels, Denizen geheten, in onder meer Abu Dhabi, Londen, Mumbai en New York. In 2009 spande Starwood een rechtszaak aan tegen Hilton vanwege het vermoedelijk gebruik van vertrouwelijke documenten die zijn gestolen voor de ontwikkeling van de nieuwe hotelketen. De hotelgigant kwam er vanaf met een geldboete en een verbod gedurende twee jaar op toegang tot het lifestyle-segment. Dit verbod eindigde in januari, waarna Hilton de plannen voor een nieuwe keten weer oppakte.

Reageer op dit artikel