nieuws

Haskoning DHV naar FiftyTwoDegrees

Geen categorie

Het Nijmeegse kantoorgebouw ‘FiftyTwoDegrees’ krijgt een nieuwe huurder. De circa 600 Nijmeegse medewerkers van Royal HaskoningDHV verhuizen eind 2014 van het huidige kantoor aan de Barbarossastraat in Nijmegen-Oost naar het kantoorgebouw aan het Jonkerbosplein in Nijmegen-West. Het bedrijf laat 13.000 m2 achter.

In totaal huurt HaskoningDHV 5.000 tot 6.000 m2 in de Nijmeegse landmark FiftyTwoDegrees. Het gaat om vier à vijf etages in het 17 verdiepingen tellende gebouw. HaskoningDHV kan met aanmerkelijk minder meters toe, omdat er de afgelopen tijd flink is gereorganiseerd en er door het ‘nieuwe werken’ veel efficiënter met de beschikbare kantoorruimte wordt omgegaan.

De verhuizing past in de ontwikkeling van het gebied als een innovatieve hotspot. In oktober werd op het voormalige NXP-terrein de Novio Tech Campus geopend. Eerder dit jaar opende voedingsconcern Heinz al zijn Europese Innovatie Centrum aan de Nieuwe Dukenburgseweg. Aanvankelijk was Philips, later NXP hoofdhuurder van FiftyTwoDegrees. NXP huurt nu nog slechts enkele etages van het pand dat deels leeg staat.

Op initiatief van de eigenaar wordt het pand de komende maanden omgevormd tot multi tenant gebouw. De geplande aanpassingen, naar ontwerp van Mecanoo, gaan FiftyTwoDegrees de toegankelijkere uitstraling geven die past bij het huidige en toekomstige gebruik van het pand.

Haskoning zit al bijna 25 jaar in het Estel-gebouw. De naam verwijst naar het voormalige hoofdkantoor van het mislukte fusiebedrijf van staalfabrikanten Hoogovens en Hoesch. Pandeigenaar Coen Tutien Noltnius van het Arnhemse vastgoedbedrijf Fiduvast overweegt om het enorme pand, met uitzicht over de Ooijpolder, te verbouwen tot 60 à 90 appartementen. Maar hij sluit ook niet dat het een kantoorpand blijft of dat het verhuurd zal worden aan een opleidingsinstituut. ‘Ik neem die beslissing in de eerste helft van 2014, zolang Haskoning erin zit kan ik toch niets doen.’

Cyclus Property is de strategisch adviseur van SEB Asset Management, de specalistische vastgoed asset manager in Duitsland van SEB Group, voor FiftyTwoDegrees. DTZ Zadelhoff trad op als verhurende makelaar in collegiale samenwerking met Verbeek Bedrijfsmakelaars. Stonevest uit Nijmegen adviseerde de huurder RoyalHaskoningDHV.

Reageer op dit artikel