nieuws

Detailhandelsverkopen eurozone gedaald

Geen categorie

De detailhandelsverkopen in de eurozone zijn in oktober met 0,2 procent gedaald in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat woensdag 4 december bekend.

Economen hadden in doorsnee verwacht dat het volume onveranderd zou blijven. In september daalden de winkelverkopen in het eurogebied met 0,6 procent. Op jaarbasis gingen de detailhandelsverkopen in oktober met 0,1 procent omlaag. Hier werd door economen gemiddeld gerekend op een verkoopstijging van 1 procent. In de hele Europese Unie (EU) liepen op maandbasis de winkelverkopen terug met 0,4 procent. Op jaarbasis stegen de verkopen met 0,5 procent.

In de EU werden op maandbasis de sterkste dalingen van de detailhandelsverkopen gemeten in Spanje (min 1,8 procent) en Denemarken en Polen (allebei min 1,3 procent). De verkoop steeg het sterkst in Estland (plus 3,1 procent) en Frankrijk en Slovenië (allebei plus 1,2 procent). Over de winkelverkopen in Nederland zijn geen cijfers gemeld door Eurostat.

Reageer op dit artikel