nieuws

‘Al twaalf maanden vertrouwen in woningmarkt’

Geen categorie

Het vertrouwen in de Nederlandse woningmarkt is in december voor de twaalfde achtereenvolgende maand hoger dan in de voorafgaande maand. Dat zei de Vereniging Eigen Huis (VEH) dinsdag 17 december op basis van eigen onderzoek.

‘Al twaalf maanden vertrouwen in woningmarkt’

De Eigen Huis-marktindicator, die de belangenorganisatie met de TU Delft maakt, komt in december uit op 83 punten, dat is twee punten meer dan in november. ‘Het verlies aan vertrouwen onder consumenten sinds het begin van de crisis is daarmee zo goed als ingelopen’, stelt de VEH. Een jaar geleden stond de indicator nog op 51 punten. Bij 100 punten is het consumentenvertrouwen in de woningmarkt neutraal.

Volgens de onderzoekers blijkt het stijgende sentiment mede uit de groeiende woningverkoop. In november verwisselden 10.576 woningen van eigenaar, blijkt uit de jongste cijfers van het Kadaster. Dat is een toename van 7,6 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar en 6,5 procent meer ten opzichte van oktober.

Reageer op dit artikel