nieuws

Pronam koopt Rivierstaete voor herontwikkeling

Geen categorie

Pronam koopt Rivierstaete voor herontwikkeling

Pronam Aurora kocht het kantoorgebouw Rivierstaete van 27.700 m2 (vvo) in Amsterdam van River Estate Property. Pronam wil het gebouw in 2016 transformeren naar een hotel, kantoorruimte en extended stay appartementen, aldus Cees Gehrels, managing director van Pronam Aurora. ‘We willen het gebouw van 30.000 m2 bvo het liefst volledig behouden, maar sloop en nieuwbouw is ook een mogelijkheid.’

 Een prijs is niet bekendgemaakt, maar het Kadaster meldt een aankoopbedrag van 18,5 miljoen euro. Daaronder valt behalve kantoor Rivierstaete ook een perceel grond met parkeerplaatsen, een parkeergarage en vier bovenwoningen, aldus het Kadaster. De leegstand bedraagt nu zo’n 60 procent. ‘Die is voor ons geen issue. Wij willen het gebouw transformeren naar een andere bestemming. We denken de planvorming over 2,5 jaar te hebben afgerond en met de bouw te kunnen beginnen. We hebben al gesprekken gevoerd met verschillende geïnteresseerde hoteloperators.’

River Estate Property heeft via een gestructureerde tenderprocedure het gebouw Rivierstaete verkocht. Deloitte Real Estate voerde namens de verkoper op voorhand met de gemeente Amsterdam een programmatische verkenning uit in nauw overleg met de kantorenloods en Stadsdeel Zuid. Rivierstaete ligt aan de Amsteldijk 166 in Amsterdam-Zuid, tegenover NS- en metrostation Amsterdam Amstel.

 Het gebouw bestaat uit 27.700 m2 vvo kantoorruimte en 357 parkeerplaatsen en ligt op eigen grond. Het was bij de oplevering in 1973 het grootste kantoorgebouw van Europa, zo stelt Pronam. Verscheidene bedrijven en instanties zijn gehuisvest in Rivierstaete, waaronder het consulaat van Peru en de ICT-afdelingen van de Universiteit van Amsterdam. Peak Development en Houthoff Buruma adviseerde Pronam bij de aankoop. Deloitte Real Estate en Allen & Overy traden op namens de verkoper.

Reageer op dit artikel