nieuws

Coop neemt 54 C1000-supermarkten over

Geen categorie

Supermarktketen Coop heeft met Jumbo een akkoord bereikt over de verkoop van 54 C1000-winkels. Dat maakten partijen bekend. Coop, dat ook een distributiecentrum in Gieten overneemt, doet geen nadere mededelingen over de overnameprijs.

Na de overname heeft Coop 266 supermarkten, met een gezamenlijke consumentenomzet van ruim 1,1 miljard euro. Coop werd bij de overname geadviseerd door Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen en Ernst & Young Tas.

Jumbo maakte verder bekend dat de merknaam C1000 verdwijnt. De 300 C1000-supermarkten bouwt Jumbo om tot Jumbo-supermarkten. Jumbo heeft nu in totaal 600 winkels. De Brabantse keten bereikt daarmee een landelijk marktaandeel van zo’n 20 procent op een omzet van ongeveer 7 miljard euro. De distributiecentra van C1000 en Jumbo worden geleidelijk herverdeeld voor een efficiënter logistiek systeem.

Het voormalige C1000-distributiecentrum in Gieten gaat naar Coop. Jumbo sluit twee distributiecentra, in Drachten en in Veghel. Het Jumbo-hoofdkantoor blijft in Veghel. Het huidige hoofdkantoor van C1000 in Amersfoort zal als gemeenschappelijk servicekantoor gaan dienen. Deze veranderingen leiden wel tot een verlies van 600 tot 700 banen op de hoofdkantoren van de huidige 1.300 banen.

Reageer op dit artikel