nieuws

woningen weer boven vraagprijs verkocht

Geen categorie

Kopers op de woningmarkt betalen weer meer dan de vraagprijs.

Vooral in Amsterdam en Den Haag neemt het aantal overbiedingen toe. Dat is sinds de hausse rond de eeuwwisseling nauwelijks voorgekomen. Het kan niet lang meer duren voordat dit ook in andere delen van het land gebeurt. Dat stelt NVM Woningmarktconsultants. De Vereniging Eigen Huis (VEH) krijgt ook signalen van overbieden. De vereniging ziet een verband met de stijgende hypotheekrente. Mensen kopen nu sneller, waarschijnlijk ook uit angst dat de rente verder stijgt, aldus de VEH.In Rotterdam, waar de woningmarkt altijd wat achterloopt, wordt nu de vraagprijs weer geboden. Als het vertrouwen van consumenten verder toeneemt, dan gaan huizen in de havenstad en in andere steden binnenkort ook weer voor meer dan de vraagprijs van de hand. Bodewes denkt vooral aan mooie locaties in Den Bosch en Eindhoven. Ook populair zijn woningen dichtbij het centrum van een stad, net opgeknapte, oudere, woningen en appartementen in de binnenstad.

Reageer op dit artikel