nieuws

wonen in luxemburg het duurst

Geen categorie

Met een gemiddelde woningprijs van 470.000 euro voert de stad Luxemburg het r

jtje duurste steden van Europa aan. Wonen in Amsterdam is gemiddeld genomen nog redelijk betaalbaar met 217.000 euro. Het meest voordelig is het wonen in Brussel, waar een woning gemiddeld voor 182.000 euro van de hand gaat. In Luxemburg is het gemiddelde inkomen ook het hoogst met bijna 57.000 euro tegenover bijvoorbeeld 30.500 euro in Nederland. De prijzen van de hoofdstedelijke woningen liggen doorgaans een flink stuk hoger dan in de rest van het land, met uitzondering van Nederland. De prijzen in Amsterdam zijn gemiddeld genomen nauwelijks hoger dan in de rest van de Nederland. In andere Europese landen zijn de verschillen wel groter.In Luxemburg, waar het wonen in de hoofdstad ook de hoofdprijs kost, is wonen überhaupt niet goedkoop. De gemiddelde prijs in de rest van het land is 300.000 euro voor een woning, daar waar Nederlanders 218.000 euro betalen. Portugezen betalen gemiddeld 100.000 euro voor hun huis, maar in Lissabon betaalt men gemiddeld 185.000 voor een huis. Dit lijkt goedkoop, maar het gemiddelde inkomen per hoofd van de bevolking in Portugal is 16.300 euro. De internationaal opererende ERA-makelaarsgroep maakt ieder jaar een vergelijking van de Europese cijfers, voor zover deze bekend zijn en te achterhalen.

Reageer op dit artikel