nieuws

volkswagen investeert 370 miljoen in fabriek in rusland

Geen categorie

Het Duitse autoconcern Volkswagen (VW) heeft in Moskou een overeenkomst getekend voor de bouw van zijn eerste autofabriek in Rusland.

De fabriek wordt gevestigd 160 kilometer ten zuidwesten van Moskou en moet uiteindelijk 115.000 wagens per jaar gaan produceren. VW investeert vanaf augustus 370 miljoen euro in de nieuwe fabriek, die in het Kaluga-district komt te liggen. In de tweede helft van volgend jaar wordt met de assemblage van auto’s begonnen en in de tweede helft van 2009 wordt overgeschakeld op een volledige productie.In eerste instantie zal de Skoda Octavia worden gebouwd. Later komen daar de VW-modellen Polo, Passat en Touareg bij. Ook zal er een auto worden gemaakt die specifiek voor de Russische markt is ontworpen. VW neemt 3500 werknemers in dienst voor in de fabriek. VW heeft de afgelopen jaren vrijwel heel Rusland afgestruind op zoek naar een geschikte locatie voor de fabriek, variërend van het Oeralgebergte tot de Zwarte Zee. Door een fabriek in Rusland te bouwen, kan VW zijn prijzen aanzienlijk verlagen. Het concern wil zijn autoverkoop in Rusland over de komende vier tot vijf jaar opkrikken van 30.000 tot 150.000 stuks.

Reageer op dit artikel