nieuws

vastgoedportefeuille karstadtquelle populair

Geen categorie

De belangstelling voor de vastgoedportefeuille van de Duitse retailer KarstadtQuelle is zeer groot.

Volgens CEO Middelhoff van het Duitse warenhuisconcern hebben meer dan twintig kandidaten hun interesse getoond voor de sale-and-lease-back van 90 warenhuizen en 32 sportwinkels. Goldman Sachs begeleidt de sale-and-lease-back. Met de opbrengst wil KarstadtQuelle in 2006 zijn hele schuld van 4,4 miljard euro aflossen. Dat wil de onderneming bereiken door winkels en winkelpanden te verkopen, naast het afslanken van de organisatie. Overigens is KarstadtQuelle al begonnen met het afstoten van een aantal winkelpanden in de Duitse stadskernen. Zo kocht AM in Dresden en Duisburg Karstandt-panden voor de ontwikkeling van nieuwe winkelcentra, waarin het warenhuisconcern als huurder weer wil terugkeren.

Reageer op dit artikel