nieuws

twee jaar cel voor bouwfraude

Geen categorie

De rechtbank in Leeuwarden heeft maandag de 62-jarige W.

. tot twee jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in een bouwfraude. De Leidenaar heeft volgens de rechtbank met zijn installatiebedrijf Massier de Leidse Hogeschool, het regionaal opleidingscentrum Da Vinci College in Dordrecht, het Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en het Nederlands Kankerinstituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam voor honderdduizenden euro’s opgelicht. Acht maanden van de celstraf zijn voorwaardelijk, net zoals het Openbaar Ministerie twee weken geleden eiste. K. noemde het vonnis in een reactie ongelofelijk. Hij vindt zichzelf onschuldig en gaat in beroep tegen de uitspraak. ?Dit laat ik niet op mij zitten.’Het Haagse Massier maakte in de periode van 1997 tot en met 2003 prijsafspraken met de 66-jarige J.M. Deze in België wonende Brabander werkte voor de ziekenhuizen en scholen als huisvestingsbaas. M. gunde K. en andere bedrijven exclusieve opdrachten. K. moest in ruil daarvoor extra hoge rekeningen aan de ziekenhuizen en scholen sturen. M. betaalde als hoofd Huisvesting die rekeningen aan K., waarna de installateur het teveel geïncasseerde geld aan M. doorsluisde. M. is eerder dit jaar voor zijn rol in de fraude veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk.Het Van Weel Bethesda Ziekenhuis ving overigens bot bij de rechtbank. Het ziekenhuis eiste twee weken geleden het teveel aan Massier betaalde geld terug. De rechter vond de vordering van het hospitaal te ingewikkeld om in een strafzaak te behandelen.

Reageer op dit artikel