nieuws

totale levensduurkosten gebouw inzichtelijker

Geen categorie

NEN, het centrum van normalisatie, organiseert dit najaar de eendaagse cursus: Inzicht in de totale kosten van de levensduur van een gebouw.

De cursus is bestemd voor degenen die behoefte hebben aan inzicht en overview en vindt plaats op 15 november 2006 in Utrecht. In de vastgoedwereld kijken de verschillende partijen vanuit hun eigen perceptie naar de kosten en opbrengsten van een gebouw. Hierbij spelen de levensduurkosten van het gebouw een belangrijke rol. Al in het ontwerpstadium probeert men naast de investeringskosten voor ontwikkeling, ook de totale kosten in tijd te bepalen.De normen NEN 2631, NEN 2632, NEN 2580 en NEN 2748 geven inzicht in de opbouw van de kosten en helpen bij het uitrekenen van de rentabiliteit van een gebouw. De cursus maakt de relatie tussen de normen inzichtelijk en geeft een totaal inzicht in alle kosten. Ook geeft de cursus inzicht in hoe de kosten en opbrengsten worden bepaald in de verschillende ‘levensfasen’ van een gebouw.

Reageer op dit artikel