nieuws

‘tophypotheek niet per se slecht’

Geen categorie

De Hypotheker, een onderneming die bemiddelt tussen klanten en aanbieders van financiële diensten, vindt dat tophypotheken niet per se slecht zijn.

De onderneming stelt in een reactie op het beperken van tophypotheken, waarbij het bedrag van de lening hoger is dan de executiewaarde van de woning, dat er ook ‘verantwoorde tophypotheken’ zijn, die ‘worden omgeven met goede verzekeringen als vangnet’. Ook die zullen verdwijnen door de beperking die banken zich hebben opgelegd onder druk van minister Zalm van Financiën, aldus De Hypotheker.De hypotheekadviseur vreest dat de tophypotheek afschaffen vooral de starters op de woningmarkt zal treffen. Ook spreekt De Hypotheker van ‘symptoombestrijding’; de echte oplossing van de schaarste op de woningmarkt is meer woningen bouwen.

Reageer op dit artikel