nieuws

TCN neemt Business Park Arnhem over van Kema

Geen categorie

TCN Property Projects heeft een intentie-overeenkomst afgesloten met Kema over de overname van het Business Park Arnhem in Arnhem-West.

Dit kantorenpark, dat dateert uit de jaren dertig, telt nu 90.000 m2 kantoorruimte in een landschappelijke omgeving. Er ligt al sinds 1998 een masterplan voor Business Park Arnhem, waarvoor Bam-Giesbers een uitbreiding- en ontwikkelingsovereenkomst met Kema hebben getekend. Dit plan voorzag in een uitbreiding met 100.000 m2 langs het spoor op het grondgebied van de gemeente Renkum.Volgens Rudy Stroink, CEO van TCN Property Projects, is het vooralsnog niet de bedoeling verder te gaan met dit masterplan. ‘Wij willen de kwaliteit van dit fraaie en groene kantoorpark optimaliseren. Het Business Park heeft op dit moment een leegstand van ongeveer 15 procent en we gaan de gebouwen die voor een deel monument zijn, zodanig aanpakken dat we de bezetting optimaal maken. Het is een bijzondere locatie, dus we zien hier goede mogelijkheden’. Daarmee gaat Stroink dus eenzelfde traject in als met het Media Park in Hilversum, dat ruim een jaar geleden door TCN Property Projects werd overgenomen. Kema blijft als huurder een groot deel van het kantorenvolume gebruiken en zal dus niet vertrekken. Stroink: ‘Wij willen fors investeren en komen uit op een investeringsvolume van tussen de 70 en 80 miljoen euro.’ Hoeveel TCN Property Projects aan Kema over deze gedeeltelijke sale-and-lease-back betaalt, wil Stroink niet kwijt.

Reageer op dit artikel