nieuws

super de boer haalt meer omzet

Geen categorie

Supermarktketen Super de Boer heeft zijn consumentenomzet in het derde kwartaal met 3,3 procent opgevoerd.

Dit omzetcijfer, waarin uitbreidingen niet meetellen, is in die periode bij heel Laurus met 0,3 procent toegenomen. Laurus exploiteerde in het derde kwartaal naast Super de Boer ook gedeeltelijk de formules Edah en Konmar, die allebei zijn verkocht. De supermarktformule telt meer dan 356 winkels, waarvan ruwweg de helft in handen is van Laurus. De andere supermarkten worden uitgebaat door zelfstandige ondernemers. Laurus heeft de twee formules afgestoten onder druk van de banken, die zich zorgen maakten over de hoge schuldenlast van het supermarktconcern. Hierdoor moet het beursgenoteerde bedrijf met uitsluitend Super de Boer verder.Vooral de zelfstandige supermarktondernemers die zijn aangesloten bij Laurus, hebben de afgelopen maanden hun omzet verbeterd. De ondernemers die hun supermarkt van Super de Boer hebben gemoderniseerd, verhoogden hun omzet afgelopen kwartaal met 6,9 procent. Daarmee presteerden zij iets beter dan de markt. Bij de winkels van Super de Boer die in het bezit zijn van Laurus, nam de consumentenomzet beduidend minder snel toe, met 1,7 procent.

Reageer op dit artikel