nieuws

studio 100 wil een indoor plopsaland in nederland

Geen categorie

Het Belgische amusementsbedrijf Studio 100 van Gert Verhulst (Samson en Gert, K3) wil in Nederland een overdekt Plopsaland-pretpark.

Een locatie is nog niet gevonden, maar de leisure-onderneming bestudeert verschillende mogelijkheden. Studio 100 heeft al het themapark Plopsaland aan de Vlaamse kust. Vorig jaar opende de Plopsa Indoor-versie in Hasselt. Deze parken gaan samen uit van 1,2 miljoen bezoekers per jaar, onder wie veel Nederlandse kinderen.Vorig jaar kocht studio 100 al het park Telecoo bij de watervallen van Coo in de buurt van Luik. Studio 100 wil het park na september van dit jaar volledig vernieuwen. Doel is om de eigen figuren, zoals kabouter Plop en K3, bekender te maken in het Franstalige deel van België. Dit park moet ook in een straal van 200 km een deel van Zuidoost-Nederland dekken.Het amusementsbedrijf Studio 100 is in 1996 opgericht door de makers van de tv-serie Samson en Gert. Het bedrijf is inmiddels enorm uitgegroeid. Figuren als Piet Piraat, Bumba en kabouter Plop verschijnen op tv, film en shows tot ver in het buitenland. Studio 100 is ook de drijvende kracht achter de populaire meisjesgroep K3. Afgelopen november ging de vijfde Plopfilm in première. Dit jaar volgde de musical Pinokkio.

Reageer op dit artikel