nieuws

steeds meer bedrijventerreinen verpauperen

Geen categorie

Steeds meer oude bedrijventerreinen verloederen tot een broedplaats van vandalisme en criminaliteit.

Dat stelt de vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers (NVB) in de publicatie Thermometer Bedrijfsruimten. De NVB schat dat in Nederland ongeveer 25.000 hectare (gelijk aan 50.000 voetbalvelden) verpauperd industrieterrein te vinden is, in en aan de randen van de stad. Door verdere verloedering vreest de vereniging een verdubbeling van dat cijfer.De NVB wil dat de gebieden een bestemming krijgen als park- of woongebied. Daartoe is dinsdag een brief geschreven aan de ministeries van VROM, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken. Volgens de NVB zijn er verschillende redenen waarom het probleem niet wordt aangepakt. ‘De grondsanering kost veel geld. Het bedrijfsleven kan dat niet ophoesten. Maar de overheid heeft er ook onvoldoende geld voor beschikbaar wegens bezuinigingen’, aldus een woordvoerder. Terwijl oude bedrijventerreinen verloederen, zit de bouw van nieuwe bedrijfspanden juist in de lift. Dit jaar werd er 1,4 miljard euro in geïnvesteerd. In 2008 zal dat 2 miljard zijn.

Reageer op dit artikel