nieuws

seb waarschuwt voor paniek open-end fondsen

Geen categorie

Barabara Knoflach, hoofd van SEB Immobolien-Investment, heeft volgens Handelsblatt gezegd dat de zorgen van beleggers over de Duitse open-end vastgoedfondsen kan leiden tot totale paniek door de bevriezing van drie open-end fondsen.

Dat begon in december met een fonds van Deutsche Bank, vorige week volgden nog twee fondsen van aanbieder KanAm. Afgelopen vrijdag onttrokken beleggers voor 100 miljoen euro aan het open-end fonds van SEB, dat 5,5 miljard euro omvat. SEB baarde opzien begin deze maand door de overname van de kantoorgebouwen Mercurius en Minerva in Amsterdam-Zuidoost voor een bedrag van 98,6 miljoen euro van Eurocommerce. De verkopende partij had de toen nog vrijwel onverhuurde panden in december verworven voor naar verluidt 32 miljoen euro van Rodamco Europe. De panden zijn inmiddels wel langjarig verhuurd.

Reageer op dit artikel