nieuws

ruim 90 procent aandelen dil bij leasinvest

Geen categorie

Leasinvest Real Estate bezit nu 90,12 procent van alle Dexia Immo Lux (DIL) aandelen.

Na de verwerving op 22 maart 2006 van in totaal 51,13 procent in de genoteerde vastgoedbevek Dexia Immo Lux (DIL), kondigde Leaseinvest ook de lancering en heropening van het openbaar bod tot verwerving van de rest van de aandelen aan.In het kader van de heropening van het openbaar bod tot aankoop dat op 29 juni 2006 werd afgesloten, werden 1.251 kapitalisatieaandelen en 4.079 distributieaandelen aan Leasinvest Real Estate aangeboden. Leasinvest Real Estate bezit nu, bij afsluiting van het bod en diens heropening, een totaal van 41.940 kapitalisatieaandelen en 21.148 distributieaandelen, wat 90,12 procent vertegenwoordigt van de aandelen van Dexia Immo Lux. Er blijven 2.437 kapitalisatieaandelen en 4.482 distributieaandelen verspreid onder het publiek.Leasinvest Real Estate heeft nu aan de marktautoriteiten gevraagd de notering van de Dexia Immo Lux aandelen op Euronext Brussels te schrappen. Dat kan slechts worden doorgevoerd door de autoriteiten van Euronext Brussels in samenspraak met de CBFA, die een vetorecht heeft. De aandelen van Dexia Immo Lux zullen genoteerd blijven op de beurs van Luxemburg. Leasinvest Real Estate heeft eveneens de verwijdering gevraagd van Dexia Immo Lux van de officiële lijst van openbare instellingen voor collectieve beleggingen naar buitenlands recht bij de CBFA.Vastgoedbevak Leasinvest Real Estate Comm. VA investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen kantoren, logistieke- en retailgebouwen in België en in het Groothertogdom Luxemburg. De vastgoedbevak noteert op Euronext Brussel in het NextPrime segment. Leasinvest Real Estate Comm. VA heeft een marktkapitalisatie van 271,3 miljoen euro (op 4 juli 2006).

Reageer op dit artikel