nieuws

rodamco verwerft belang in aupark

Geen categorie

Rodamco Europe heeft de aankoop van een belang van 50 procent in Aupark winkel- en entertainmentcentrum in Bratislava (Slowakije) afgerond.

Aupark is het grootste en meest succesvolle regionale winkelcentrum in Bratislava. De acquisitie werd op 14 december vorig jaar aangekondigd.Gedurende het formaliseringsproces hebben partijen overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van geplande uitbreidingen van het winkelcentrum. Rodamco Europe zal een belang van 50 procent van de 14.400 m2 uitbreiding verwerven tegen een enigszins lager rendement dan op de initiële investering. Door deze uitbreiding komt het verhuurbare oppervlak van Aupark op in totaal ongeveer 58.000 m2. De uitbreiding wordt naar verwachting opgeleverd in 2007. Deze uitbreiding zal zorgen voor ruimere winkelunits en het winkelcentrum aantrekkelijker maken voor internationale huurders.Na definitieve goedkeuring door de Slowaakse Mededingingsautoriteit, die in het tweede kwartaal van 2006 wordt verwacht, zal de transactie per 1 januari 2006 van kracht zijn. Rodamco Europe zal het belang in Aupark verwerven tegen een initiële aankoopprijs van 75 miljoen euro en een gegarandeerd rendement op de initiële investering van 7,75 procent voor de eerste drie jaar. De definitieve aankoopprijs wordt gebaseerd op de netto huuropbrengsten over 2008. Rodamco Europe zal zijn aandeel in het state-of-the-art winkelcentrum ook in de toekomst kunnen uitbreiden.Met het nu geformaliseerde 50-procentsbelang krijgt Rodamco Europe een optierecht om een additioneel belang te verwerven vanaf 2013. De verkoper heeft ook optierechten om zijn belang te verkopen vanaf de definitieve sluitingsdatum. De koopprijs van beide opties zal worden bepaald aan de hand van de marktwaarde, die door taxateurs wordt vastgesteld op de closing datum, en de put-optie van de verkoper zal tevens worden vastgesteld door potentiële overige investeerders.

Reageer op dit artikel