nieuws

Retailers verdringen zich in China

Geen categorie

De ene na de andere grote retailer maakt deze week plannen bekend voor verdere expansie in China.

De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart wil tien nieuwe hypermarkten openen in het land. Het bedrijf heeft daar al veertig winkels. Eerder kondigde ook het Franse Carrefour en het Duitse Metro aan dat zij meer vestigingen gaan openen in China. Vanaf 11 december mogen buitenlandse retailers ook in kleinere Chinese steden winkels vestigen. Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd. Grootste buitenlandse speler in het land is Carrefour. De Fransen hebben daar 53 hypermarkten en 130 Dia-discountwinkels. Voor 2005 staan twaalf nieuwe hypermarkten en nog eens honderd Dia-winkels op stapel. Het Duitse Metro heeft 21 Chinese Cash & Carry-winkels en mikt op vijftig verkooppunten binnen drie jaar.     

Reageer op dit artikel