nieuws

rechter stelt klagers spaans complex in ongelijk

Geen categorie

De rechtbank van het Spaanse Murcia heeft projectonwikkelaar Ronald Ras vrijgesproken van malversaties in het project Mosa Trajectum.

De zaak was aangespannen door advocaat en oud-werknemer R. van Passel en ontevreden Nederlandse kopers. Volgens de klagers zou Ras de kopers hebben bedreigd en hun water en stroom hebben afgesloten. De Spaanse rechter heeft geoordeeld dat Ras niets te verwijten valt. Financier Bouwfonds Property Finance (BPF), een dochter van ABN Amro, is blij met de uitspraak. ‘Dit bevestigt onze indruk van Ras. We hebben geen probleem met hem en hebben dat ook nog nooit gehad. Het project verloopt nog steeds naar wens’, aldus een woordvoerster. Vijfsterrenresort Mosa Trajectum bestaat uit een 27 holes golfbaan en een 9 holes oefenbaan voor professionals en moet uiteindelijk 1500 appartementen en villa’s, twee winkelcentra en drie hotels gaan tellen. Eind dit jaar wordt het eerste winkelcentrum van 15.000 m2 opgeleverd. 70 procent daarvan is reeds verhuurd. Een hotel met 19 kamers is ook al klaar. Inmiddels zijn 480 appartementen verkocht aan West-Europeanen.

Reageer op dit artikel