nieuws

prijsronde gouden piramide van start

Geen categorie

De prijsronde 2007 voor De Gouden Piramide is van start gegaan.

De Gouden Piramide is de jaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. De prijsronde 2007 is bestemd voor opdrachtgevers van ruimtelijke projecten. Dat kunnen bijvoorbeeld woonwijken, stadsparken, bedrijventerreinen of omvangrijke infrastructurele werken zijn. Maar ook transformaties van het landelijk gebied die betrekking hebben op de bestemmingen natuur, landschap, landbouw en recreatie.Met de uitvoering van het in te zenden project moet in de vier jaren voorafgaand aan de toekenning van de prijs (dus uiterlijk 1 januari 2007) zijn begonnen. De jury die de inzendingen beoordeelt wordt voorgezeten door rijksbouwmeester Mels Crouwel, rijksbouwmeester. In de tweede helft van april 2007 zullen de minimaal drie en maximaal vijf genomineerden worden bekendgemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op 24 november 2007. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen trofee en een bedrag van 50.000 euro, alsmede een publicatie. De AVRO zal in november 2007 met een serie tv-documentaires aandacht besteden aan de genomineerde opdrachtgevers en hun werk.

Reageer op dit artikel