nieuws

peters ceo real estate bij global finance

Geen categorie

Roger Peters is sinds 1 april CEO Real Estate van Global Finance SA.

In die functie is hij verantwoordelijk voor alle vastgoedactiviteiten van het in Athene gevestigde private equity managementbedrijf. Peters werkte tot begin dit jaar bij ProLogis. Sinds september 2004 was hij verantwoordelijk voor de portefeuille van het Amerikaanse logistieke fonds in Zuidoost-Europa.Global Finance is vooral actief in Zuidoost-Europa. De onderneming heeft belangen in 51 bedrijven in tien landen met een waarde van 800 miljoen dollar. Eind 2005 lanceerde Global Finance zijn eerste closed-end vastgoedfonds met een eigen vermogen van 125 miljoen euro. Dit eigen vermogen zal deze zomer worden opgevoerd naar 165 miljoen euro. De fondsomvang zal rond de half miljard euro bedragen. Deelnemers in dit gesloten vastgoedfonds zijn onder meer de European Bank of Reconstruction and Development (EBRD), Immoeast, de Onassis Foundation, een aantal beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde Griekse rederijen, plus private beleggers. De portefeuille zal bestaan uit gemengd vastgoed (retail, kantoorruimte en logistiek vastgoed) voornamelijk in Zuidoost-Europa. De landen, waarop het fonds zich primair richt, zijn Roemenië, Bulgarije, Servië, Kroatië en Oekraïne.Het vastgoedteam van Global Finance onder leiding van Peters is gestationeerd in Boekarest, met ondersteunende kantoren in Athene en Sofia. Binnenkort wordt er ook een kantoor geopend in Belgrado. Tot nu toe heeft Global Finance Real Estate twee grote transacties verricht. De eerste was de aankoop van 60.000 m2 land in Boekarest (Roemenië), voor de ontwikkeling van zowel kantoorruimte, retail als woningen met een oppervlak van in totaal 150.000 m2. De investeringswaarde ligt rond de 135 miljoen euro. Verder kocht Global Finance Real Estate twee kantoorontwikkelingen in Belgrado (Servië) met 35.000 m2 vloeroppervlak en een investeringswaarde van 38 miljoen euro.

Reageer op dit artikel